Sernik najlepszy na świecie

Jakie ciasto jest najlepsze na świecie? Jakie ciasto lubią wszyscy, nie ważne, czy mały, czy duży, chłopak, czy dziewczyna? Oczywiście jest to sernik. Czy potrafisz zrobić idealny, puszysty i znakomity sernik? Taki, który doprowadzi do zmysłowego orgazmu każdego, który go spróbuje? Jakie są tajniki perfekcyjnego sernika? Na dobrą sprawę przygotowanie go jest banalnie proste. Najpierw spód, który doceni przede wszystkim laik kuchenny. Wystarczą ciasta Digestive i 80g roztopionego masła. W maśle kruszymy ciastka i rozprowadzamy tak, żeby masa przypominała sypki piasek. Tak przygotowany spód ułożyć na spodzie tortownicy. Wstawić do lodówki. Na masę serową potrzeba będzie trochę więcej składników. Zaczynam od utarcia 5 żółtek razem ze szklanką cukru. Następnie dodajemy 100g miękkiego masła. Do tego dodajemy 1 kilogram sera (potrójnie zmielonego), budyń w proszku oraz dwie łyżeczki ekstraktu waniliowego. Wszystko razem ścieramy, tak, żeby powstała gładka masa. Kiedy już masa będzie idealna, dodajemy do niej ubite białka. Tak przygotowaną masę wykładamy na tortownicę. Sernik pieczemy w 160 stopniach przez około jedną godzinę. Ważną rzeczą  jest to, żeby po wystygnięciu włożyć sernik najlepiej na całą noc do lodówki. Z takim przepisem można także eksperymentować. Dodać zamiast budyniu kisiel, albo na przykład do masy twarogowej dodaj ubitą śmietanę kremówkę. Śmietaną można również posmarować wierzch ciasta i posypać jagodami lub borówkami. Jak myślisz? Jest dobry? Jest smakowity! Sernik najlepszy na świecie!